NEŠTO DRUGAČIJE Tijesto za picu bez brašna
Foto: Pexels

NEŠTO DRUGAČIJE Tijesto za picu bez brašna

Pecite dok se sir ne rastopi, a paradajz ispeče, što je oko 10 minuta.

Ukoliko ne možete odoljeti pizzi, a kalorije vas opterećuju, ovo je rješenje za vas.

Pronašli smo recept za tijesto za pizzu bez brašna, a umjesto toga trebat će vam karfiol.

Sastojci:

1 glavica karfiola

2 jaja

2 kašike ribanog parmezana

2 kašike ribane mocarele

so

biber

1 kašičica kurkume

1 kašika maslinovog ulja

Fil:

3 kašike maslinovog ulja

50 g paradajz soka

100 g gaude

200 g mocarele

2 paradajza

Priprema:

Karfiol podijelite na manje komade i izmiksajte tako da dobijete mrvičastu smesu. Skuhajte ga na pari ili u mikrotalasnoj dok ne omekša. Kad se ohladi zamotajte smjesu u čistu krpu ili gazu, pa rukama istisnite višak vode. Dobro ocijedite snažno stiskajući karfiol kako bi ostalo što manje vode. Tako tijesto neće biti gnjecavo nakon pečenja.

Pomiješajte karfiol s jajima, sirom i začinima, pa sve razmažite na papir za pečenje kojim ste obložili pleh. Lagano premažite maslinovim uljem i pecite 12 do 15 minuta na 220 °C, tj dok ne postane hrskavo.

Premažite tijesto, dodajte sir i parčiće paradajza. Pecite dok se sir ne rastopi, a paradajz ispeče, što je oko 10 minuta.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)