Napravite mariniranu salatu od plavog patlidžana
Foto: Pexels

Napravite mariniranu salatu od plavog patlidžana

Južni dio Rusije je poznat po specijalitetima od patlidžana.

Ovog puta predlažemo vam da napravite salatu od ukiseljenog patlidžana.

Sastojci:

1 veći plavi patlidžan

3 crvene paprike

2 paradajza

bijeli luk 8 čenova

peršun, mirođija, bosiljak

Za marinadu:

1 čaša vode

2 kašike sirćeta

1 kašičica soli

1 kašika šećera

Način pripreme:

Ogulite patlidžan i kuvajte ga oko 15-tak minuta na umerenoj vatri uz napomenu da patlidžan treba da ostane čvrst. zatim isecite plavi patlidžan na kolutove. Očistite i isjecite paprike na krupnije komade i zapecite ih u tiganju.

Pripremiti staklenu činiju i počnite sa slaganjem. Prvi sloj je od patlidžana, preko njega stavite sitno isjeckan luk, sa sitno isjeckanim peršunom, mirođijom i bosiljkom. Zatim stavite paprike, pa začinsko bilje i na kraju paradajz.

Za marinadu rastvorite šećer i so u vodi, zagrijte i dodajte sirće i sklonite sa ringle.

Prelijte salatu toplom marinadom, poklopite i ostavite od 8 do 12 sati, piše Superžena.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)