Predstavnici Grada boravili na Samitu gradonačelnika u Dortmundu (FOTO)
Foto: Grad Banjaluka

Predstavnici Grada boravili na Samitu gradonačelnika u Dortmundu (FOTO)

Razmjena dobrih iskustava i prakse.

Na Samitu gradonačelnika protiv antisemitizma, koji je održan u Njemačkoj, tačnije u Dortmundu od 29. novembra do 1. decembra pod sloganom „Njegovanje kulturne raznolikosti“, učestovali su i predstavnici Grada.

Kako je pojasnila Milada Šukalo, koja je ovom Samit prisustvovala u ime našeg grada, Banjaluka je grad koji je u potpunosti opredijeljen da kreira zajednicu u kojoj ima mjesta za sve.

-Velika čast i zadovoljstvo nam je bilo što smo imali priliku da prisustvujemo samitu gradonačelnika u Dortmundu, na kojem su primarne teme bile borba protiv antisemitizma i govora mržnje. Kao grad mi smo apsolutno opredijeljeni da stvaramo zajednicu u kojoj imam mjesta za sve one koji vole i žive naš grad, našu Banju Luku i koji dolaze u Banjuluku – kazala je ona.

Dodatno je poručila kako je ovaj Samit bio značajan zbog razmjenjivanja dobroh praksa i iskustava.

-Ovaj Samit za nas je bio posebno značajan zbog umrežavanja i stvaranja kontakta sa gradonačelnicima i sradnicima gradonačelnika iz mnogih drugih evropskih gradova, koji su boravili u Dortmundu, te smo ostvarili značajne kontakte. Svakao, u narednom periodu očekujemo značajne aktivnosti – istakla je Šukalo.

Na Samitu gradonačelnika učestvovalo je oko 150 gradonačelnika, predstavnika opštinskih vlasti i diplomata iz 60 gradova, odnosno 30 zemalja.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)