U četvrtak otvaranje izložbe “Povratak” Drage Vejnovića (FOTO)

U četvrtak otvaranje izložbe “Povratak” Drage Vejnovića (FOTO)

Za sve koji vole prirodu.

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, u četvrtak 7. decembra u 19.00 časova, biće otvorena izložba „Povratak“ autora Drage Vejnovića.

-Umjetnik i profesor fotografije na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, Drago Vejnović svojim novim ciklusom poziva na povratak čovjeka prirodi. Riječ je o fotografijama, različitih formata i tehnika, koje na intiman i romantičarski način preispituju odnos prirode i čovjeka u savremenom kontekstu. Inspirisan romanom „Srce tame“ Džozefa Konrada, Vejnović stvara jedinstven doživljaj, nastojeći da u mediju fotografije posmatrače vrati inicijalnom instinktu – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako izložba „Povratak“ predstavlja cijelinu koja kod posmatrača izaziva jedinstven vizuelni doživljaj prirode. Različiti formati pružaju nam uvid u prizore naočigled netaknute prirode, te da kroz fotografije Drage Vejnovića možemo da doživimo iskustvo sinestezije – kroz široke planove, detalje, pročišćene prizore, gotovo da možemo da osjetimo miris šume i čujemo njene zvuke.

-Kao umjetnik fotografije Drago Vejnović već nekoliko decenija svojim aparatom uporno i kontinuirano dokumentuje, istražuje i svojim kadrovima selektuje detalje pejzažnog ambijenta u kojima čitaju se slojevi stvarnosti i različiti nivoi percepcije zabilježenog trenutka – dodaju u saopštenju MSURS.

Izložba „Povratak“ biće biti otvorena do 25. januara naredne godine.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)