Topla zimska hrana: Brza čorbica
Topla hrana za hladne dane.
A kako biste iskoristili ono najbolje od zime pobajte ovu čorbicu.
Sastojci:
150 ml mesa
250 g šampinjona
70 g prase
700 ml juneće supe
100 g mrkve
70 g celera
1 manja paprika
1 manja glavica crvenog luka
3 kašike maslinovog ulja
2 čehna bijelog luka
2 kašike paradajz sosa
So
mljeveni crni biber
svježi peršun
Priprema:
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i prasu, pa kada malo omekša, dodajte na sitne kockice isječeni celer i mrkvu. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte zatim meso i pržite 2-3 minuta uz miješanje, pa dodajte sitno sjeckanu papriku, šampinjone, bijeli luk, paradajz sos i sve zalijte supom. Poklopite i na umjerenoj vatri kuhajte 25-30 minuta. Pospite peršunom prije služenja.