Topla zimska hrana: Brza čorbica
Foto: Pexels

Topla zimska hrana: Brza čorbica

Topla hrana za hladne dane.

A kako biste iskoristili ono najbolje od zime pobajte ovu čorbicu.

Sastojci:

150 ml mesa

250 g šampinjona

70 g prase

700 ml juneće supe

100 g mrkve

70 g celera

1 manja paprika

1 manja glavica crvenog luka

3 kašike maslinovog ulja

2 čehna bijelog luka

2 kašike paradajz sosa

So

mljeveni crni biber

svježi peršun

Priprema:

Na ulju propržite sitno sjeckani luk i prasu, pa kada malo omekša, dodajte na sitne kockice isječeni celer i mrkvu. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte zatim meso i pržite 2-3 minuta uz miješanje, pa dodajte sitno sjeckanu papriku, šampinjone, bijeli luk, paradajz sos i sve zalijte supom. Poklopite i na umjerenoj vatri kuhajte 25-30 minuta. Pospite peršunom prije služenja.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)