TORTA BEZ PEČENJA Lagana za napraviti, svi će je obožavati
Odlična za toplije dane.
Kremasta torta sa sirom i bijelom čokoladom nije preteška i odlična je za toplije dane te smo sigurni da će se svidjeti svim ukućanima.
Sastojci
Za biskvit:
- 150 g mljevenog petit keksa
- 100 g istopljenog maslaca
- 100 ml mlijeka
- 70 g šećera
- 100 g prženih mljevenih lješnjaka
Za kremu:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 200 g bijele čokolade
- 50 ml vrhnja za šlag (za bijelu čokoladu)
- 400 g krem sira
Za dekoraciju:
- 50 ml vrhnja za šlag
- 50 g čokolade za kuhanje
- 50 g mrvica čokolade
Priprema
U posudi pomiješajte mljeveni keks, istopljeni maslac, mlijeko, pržene mljevene lješnjake i šećer. Smjesu rasporedite u kalup promjera 22 centimetra.
Komadiće čokolade i 50 ml vrhnja za šlag istopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari. Pustite da se malo ohladi.
Izmiksajte ostatak vrhnja za šlag, krem sir i istopljenu čokoladu. Kremu rasporedite u kalup.
Za dekoraciju preko komadića čokolade za kuhanje prelijte vrhnje za šlag pa istopite kratko na pari ili u mikrovalnoj. Čokoladnom glazurom prošarajte tortu pa je posipajte komadićima čokolade. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.