ZA PRSTE POLIZATI Tjestenina začinjena sa fetom i paradajzom
Foto: Pexels

ZA PRSTE POLIZATI Tjestenina začinjena sa fetom i paradajzom

Tjestenina je često je na našim trpezama, a o njoj ne razmišljamo previše i doživljavamo je samo kao prilog nekom mesnom jelu.

Tjestenina može da bude mnogo više od priloga.

Sastojci:

tjestenina po vlastitom izboru

blok feta sira

šeri paradajz

maslinovo ulje

bijeli luk

bosiljak

so i biber

Priprema:

U dublju posudu stavite šeri paradajz, prelijte ga maslinovim uljem i začinite solju i biberom.

Oslobodite mjesto u sredini posude i tu stavite blok feta sira. Pospite i njega maslinovim uljem i začinite biberom.

Pecite u na 200 Celzijevih stepeni, otprilike 30 minuta, iako ćete najbolje sami procijeniti potrebno vrijeme. Kada je feta sir dobio grilane rubove, vrijeme je da izvadite posudu vani.

Paralelno na šporetu skuhajte tjesteninu. Kada su sir i paradajz pečeni, dodajte toj smjesi bijeli luk.

Sir razgnječite viljuškom i pomiješajte zajedno s pardajzom, bijelim lukom i bosiljkom, a na kraju dodajte prethodno skuhanu tjesteninu i sve dobro promiješajte.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)