Ako ne znate šta slatko za danas: Štrudla od šumskog voća i griza
Foto:YT

Ako ne znate šta slatko za danas: Štrudla od šumskog voća i griza

Gotova za 20 minuta.

Š​trudla od šumskog voća i griza je jedan od onih recepata čija priprema traje manje od 20 minuta (a pečenje još toliko), ali rezultat je odličan.

Fine prhke kore, kiselkasto-slatki nadjev. Stvarno ne može bolje! I zaista ne može brže od ovog, osim ako se odlučite raditi domaće kore. Ako se štrudla pripremi kako treba, nećete osjetiti veliku razliku između domaćih i gotovih kora, prenose Nezavisne.

Sastojci:

gotove kore za štrudle

6 komada jaja

1 jogurt

Jedna i po šoljica griza

Jedna i po šoljica suncokretovog ulje

Pola šoljice šećera

4 kašika prašak za pecivo

200 g šumskog voća

200 g borovnice

6 kašika šećera

Postupak:

Voće prokuvajte na laganoj vatri sa 4 kašike šećera. Dobićete smjesu koja nalikuje džemu.

Jednu koru premažite premazom od griza, gore stavite drugu koru i opet premažite.

Položi treću koru i po njoj rasporedite nadjev od šumskog voća.

Kad zarolate štrudle, još ih malo premažite smjesom od griza i stavite u rernu zagrijanu na 190 stepeni.

Štrudle se peku 20-25 minuta, zavisno o vrelini rerne, prenosi “Gastro”.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)