FLEKSIBILAN RECEPT Fino proljetno varivo za ručak

FLEKSIBILAN RECEPT Fino proljetno varivo za ručak

Provjerite šta sve imate u frižideru i prilagodite recept svojem inventaru u kuhinji.

Ovo je vrlo fleksibilan recept u kojem možete iskoristiti povrće pri kraju roka valjanosti – umjesto kupusa upotrijebiti brokulu, špinat ili kelj, a umjesto tikvica patlidžane.

Sastojci:

500 g krompira

300 g svježeg kupusa

2-3 češnja bijelog luka

2 mrkve

2 tikvice

2 kašike koncentrata paradajza

1 luk

1 paprika

1 čajna kašika paprike u prahu

so i biber po želji

biljno ulje za pirjanje

svježi peršun po želji

Priprema:

U većem loncu zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte luk. Pirjajte nekoliko minuta dok ne omekša.

Dodajte očišćenu i nasjeckanu mrkvu te papriku. Pomiješajte i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte nasjeckani bijeli luk i pirjajte sve zajedno još oko pola minute.

Umiješajte koncentrat paradajza. Sve dobro promiješajte i pirjajte oko jedne minute.

U lonac dodajte nasjeckani krompir i kupus, so, biber i papriku u prahu.

Sve podlijte vodom ili povrtnim temeljcem tako da pokriva namirnice u loncu.

Promiješajte i pustite da se varivo kuha 20 do 30 minuta, odnosno dok krompir nije kuhan do kraja.

Pred kraj kuhanja dodajte i nasjeckane tikvice. Njih stavite zadnje jer se ne trebaju dugo kuhati.

Začinite svježim peršunom i poslužite toplo s kriškom hljeba.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)