IDEJA ZA RUČAK Pileći burger sa parmezanom da poližete prste
Ukusno a vrlo lako za napraviti!
Piletina je sve češća na našim trpezama, a ideja za ručak sve manje. Predlažemo vam kako da spremite ukusan pileći hamburger sa parmezanom koji ne zahtjeva previše vremena.
Sastojci
- 200 g pilećeg mesa
- 50 g parmezana
- 20 g paradajza
- 50 g sira
- 1 kašika majoneze
- 1 kašika tartar sosa
- 50 g zelene salate
- 20 g putera
- 1 zemička
- čili sos po ukusu
- 2 kašike prezli
- 1 kašika ulja
- so i biber
- peršun
Priprema
Pileće meso isjeći na sitne komade.
U posudu sa isjeckanim mesom dodati majonez, tartar sos, parmezan, so, biber i peršun po ukusu. Pomješati smesu dok se sastojci ne sjedine.
Dodati prezle i od smjese oblikovati burger.
Roštilj premazati puterom i zagrijati ga na 150 stepeni. Staviti meso na roštilj i peći 10 minuta. Podijeliti zemičku hljeba i staviti na roštilj da se peče jedan minut.
Na roštilj staviti krišku paradajza da se griluje jedan minut. Na meso staviti dvije kriške sira i ostaviti da se peče jedan minut. Meso i hljeb skloniti sa roštilja. Meso sa sirom staviti u mikrotalasnu kako bi se sir otopio.
Meso staviti na jednu polovinu zemičke, preko dodati paradajz, prekriti drugom polovinom zemičke. Sitno iseckati zelenu salatu, dodati ulje, sirće i so po ukusu.
Isjeckati krompir i ispržiti ga u malo ulja. Posoliti krompir po ukusu. Pomfrit i zelenu salatu staviti u papir za pečenje, čili sos sipati u malu posudu i servirati uz meso.
Telegraf.rs