IDEJA ZA RUČAK Pileći burger sa parmezanom da poližete prste
Foto: Pexels

IDEJA ZA RUČAK Pileći burger sa parmezanom da poližete prste

Ukusno a vrlo lako za napraviti!

Piletina je sve češća na našim trpezama, a ideja za ručak sve manje. Predlažemo vam kako da spremite ukusan pileći hamburger sa parmezanom koji ne zahtjeva previše vremena.

Sastojci

  • 200 g pilećeg mesa
  • 50 g parmezana
  • 20 g paradajza
  • 50 g sira
  • 1 kašika majoneze
  • 1 kašika tartar sosa
  • 50 g zelene salate
  • 20 g putera
  • 1 zemička
  • čili sos po ukusu
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika ulja
  • so i biber
  • peršun

Priprema

Pileće meso isjeći na sitne komade.

U posudu sa isjeckanim mesom dodati majonez, tartar sos, parmezan, so, biber i peršun po ukusu. Pomješati smesu dok se sastojci ne sjedine.

Dodati prezle i od smjese oblikovati burger.

Roštilj premazati puterom i zagrijati ga na 150 stepeni. Staviti meso na roštilj i peći 10 minuta. Podijeliti zemičku hljeba i staviti na roštilj da se peče jedan minut.

Na roštilj staviti krišku paradajza da se griluje jedan minut. Na meso staviti dvije kriške sira i ostaviti da se peče jedan minut. Meso i hljeb skloniti sa roštilja. Meso sa sirom staviti u mikrotalasnu kako bi se sir otopio.

Meso staviti na jednu polovinu zemičke, preko dodati paradajz, prekriti drugom polovinom zemičke. Sitno iseckati zelenu salatu, dodati ulje, sirće i so po ukusu.

Isjeckati krompir i ispržiti ga u malo ulja. Posoliti krompir po ukusu. Pomfrit i zelenu salatu staviti u papir za pečenje, čili sos sipati u malu posudu i servirati uz meso.

Telegraf.rs

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)