KINESKI SPECIJALITET Karamelizovana piletina sa rižom
Foto: Pexels

KINESKI SPECIJALITET Karamelizovana piletina sa rižom

Oduševiće vas ukusom.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 800 g pilećih karabataka
  • 1 crni luk
  • 3 čena bijelog luka
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 kašika soja sosa
  • peršun
  • so, biber
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 100 ml vode

Priprema:

Piletinu posoliti, ne puno jer je sojin sos slan.

U tavu na maslinovom ulju, ispržiti piletinu sa obe strane skoro do kraja. Izvaditi na tanjir i poklopiti.

Na istom ulju popržiti obe vrste luka. Kada luk omekša, dodati smeđi šećer i soja sos. Miješati na šporetu oko tri minuta.

Kukuruzni skrob razmutiti sa vodom i umešati u sos. U sos vratiti meso, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi 15 minuta. Sos treba da bude gust.

Pred kraj dodati biber i peršun.

Po želji, kao prilog, poslužiti kuvani pirinač.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)