Medalja za inovaciju: Banjalučanin patentirao “instant šejk”
Foto: Unsplash

Medalja za inovaciju: Banjalučanin patentirao “instant šejk”

Đoković je naveo da je proizvod dijetetski sa vitaminima A, C i E i proteinski.

Specijalist u kulinarstvu Zoran Đoković iz Banjaluke, dobitnik srebrne medalje na izložbi inovacija u Rumuniji za “instant šejk napitak”, rekao je da je njegov patent osvježavajući napitak i dodatak ishrani kojim je postignuta odgovarajuća gustoća i glatkoća i formiran krem.

Đoković je naveo da je proizvod dijetetski sa vitaminima A, C i E i proteinski.

– Od voćnog instanta dobijamo zdrave proizvode uz termičku obradu – šejkove, deserte, kaše, pire, sutlijaš, ovsenu kašu, voćni instant napitak `Salve vita`, te bazu za voćni jogurt – rekao je Đoković Srni.

Prema njegovim riječima, proizvodi su razvijeni do faze da su spremni za masovnu proizvodnju u prehrambenoj industriji, što očekuje do kraja godine, a imaju i deklaraciju o nutritivnoj vrijednosti i zaštićeni su žigom.

– Bavim se kulinarstvom 40 godina i dobijanje srebrne medalje za moj patent me obradovalo, jer predstavlja veliko priznanje za dugogodišnji rad i trud u gastronomiji – rekao je Đoković.

On je napomenuo da je ideja nastala još prije 15 godina, ali da je svoj izum zanemario zbog obaveza i rada, dok nije došlo vrijeme pandemije virusa korona i viška slobodnog vremena kada se vratio usavršavanju ovog proizvoda.

– Prijavio sam ga Institutu za intelektualnu svojinu BiH prije godinu dana, a patent je priznat i upisan 31. decembra prošle godine – naveo je Đoković.

Srebrnu medalju za “instant šejk napitak” Đoković je dobio na 14. izložbi inovacija “Evroinvent” koja je održana u maju u rumunskom gradu Jašiju.

BLportal

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)