Meksička topla čokolada po receptu čuvene kuharice

Meksička topla čokolada po receptu čuvene kuharice

Sastojci u ovoj mjeri za toplu čokoladu su za dvije osobe.

Ina Garten je autorka deset uspješnih kuhara, a od 2002. godine i voditeljica kulinarske emisije “Bosonoga kontesa” na “Food Networku”.

Vjerujemo da je u bogatoj karijeri isprobala mnogo recepata za toplu čokoladu, ali najdraži joj je ipak onaj sa tamnom čokoladom i kajenskom paprikom (može čili papričica). A evo kako se on sprema.

Sastojci u ovoj mjeri za toplu čokoladu su za dvije osobe, a priprema traje samo 5 minuta, pa vam predlažemo da se oraspoložite i zagrijete jednom šoljom Inine tople čokolade.

Potrebno je:

– 500 ml mlijeka

– 1 kašikica smeđeg šećera

– 150 g tamne čokolade

– ½ kašikice ekstrakta vanilije

– prstohvat cimeta u prahu

– prstohvat kajenske papričice (ljute papričice)

– 2 štapića cimeta

Priprema:

Mlijeko i šećer zagrijte na laganoj vatri. Zatim sklonite sa vatre i dodajte komadiće čokolade, vaniliju, cimet i prah kajenske papričice. Pričekajte dvije minute, promješajte, a zatim vratite na vatru i pričekajte da počne da ključa. Sklonite sa vatre čim provrije, prelijte u čaše i servirajte sa štapićima cimeta.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)