Priprema nikad lakša: Savršena carska pita
Foto: Pexels

Priprema nikad lakša: Savršena carska pita

Pecite pitu na 180 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumeni.

Idealna je za doručak, ali i užinu.

Sastojci:

4 jaja

300 g svežeg sira

180 g kiselog mleka

150 ml ulja

150 g običnog brašna

100 g kukuruznog brašna

1 prašak za pecivo

150 g šunke

kiseli krastavci

2 crvene paprike

so

Priprema:

Odvojite bjelanca od žumanaca. Umutiti bjelanca u čvrst snijeg, pa dodati žumanjca, kiselo mlijeko, sir i ulje i sve dobro izmiješati. Brašno, kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo dobro izmiješati, pa dodati mokrim sastojcima i sjediniti u homogenu smjesu. Krastavce, šunku i biber isjecite na kockice i dodajte u smjesu i ručno izmiješajte. Pleh nauljite i pospite brašnom, pa sipajte smjesu. Pecite pitu na 180 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumeni.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)