RAZNOLIKOST SASTOJAKA Jogurt čorba za ručak
Delicija turske kuhinje.
Ukoliko još niste imali priliku da napravite ovo jelo, isprobajte ovaj recept jer je zaista odličan.
Sastojci:
Za čorbu:
300 g mljevenog mesa
180 g riže
1 kašika maslinovog ulja
vegeta, so, biber
Za sos:
400 g jogurta
1 jaje
1 kašika brašna
Dekoracija:
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika suhog peršuna
Priprema:
Meso propržite na maslinovom ulju, zatim dospite 400 mililitara vode. Opranu rižu dodajte mesu. Dodajte vegetu, so i biber te kuhajte na tihoj vatri desetak minuta. U međuvremenu, napravite sos od jogurta, brašna i jajeta. Ulijte sos u meso, promiješajte i kuhajte još deset minuta, dok se fino ne zgusne, piše Azra. Sipajte u tanjire, a peršun pomiješajte s maslinovim uljem i dekorišite.