RAZNOLIKOST SASTOJAKA Jogurt čorba za ručak
Foto: Pexels

RAZNOLIKOST SASTOJAKA Jogurt čorba za ručak

Delicija turske kuhinje.

Ukoliko još niste imali priliku da napravite ovo jelo, isprobajte ovaj recept jer je zaista odličan.

Sastojci:

Za čorbu:

300 g mljevenog mesa

180 g riže

1 kašika maslinovog ulja

vegeta, so, biber

Za sos:

400 g jogurta

1 jaje

1 kašika brašna

Dekoracija:

3 kašike maslinovog ulja

1 kašika suhog peršuna

Priprema:

Meso propržite na maslinovom ulju, zatim dospite 400 mililitara vode. Opranu rižu dodajte mesu. Dodajte vegetu, so i biber te kuhajte na tihoj vatri desetak minuta. U međuvremenu, napravite sos od jogurta, brašna i jajeta. Ulijte sos u meso, promiješajte i kuhajte još deset minuta, dok se fino ne zgusne, piše Azra. Sipajte u tanjire, a peršun pomiješajte s maslinovim uljem i dekorišite.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)