Topla čorbica od piletine i graška
Foto: Pexels

Topla čorbica od piletine i graška

Pred kraj kuhanja, čorbu začinite majoranom prema ukusu.

Hladno vrijeme se vratilo, napravite toplu čorbicu.

Sastojci:

400-500 g pilećih prsa

2 glavice crnog luka

150 g graška

2 krompira

so, majoran

100 ml ulja

Priprema:

Bijelo meso operite, stavite u šerpu i dodajte 2,5 litra hladne vode. Kuhajte na umjerenoj temperaturi 50-ak minuta. Na polovini kuhanja dodajte očišćen krompir.

Kada je meso kuhano, šerpu sklonite s vatre, pa meso i krompir izvadite iz vode i ostavite da se prohlade. Zatim mesu uklonite kožicu i usitnite ga na tračice ili ga rasparčajte prstima, a krompir ispasirajte.

Na ugrijanom ulju fino prodinstajte sitno sjeckani crni luk, toliko da omekša, tj. postane kašast i potpuno proziran. Zatim, lagano dodajite (toplu) tečnost u kojoj se kuhala piletina, grašak i začinite prema ukusu, pa nastavite kuhanje dok čorba ne provri.

Dodajte pasirani krompir (dobro promiješajte), zatim dodajte meso i nastavite kuhanje još desetak minuta, uz dodatak tople vode po potrebi.

Pred kraj kuhanja, čorbu začinite majoranom prema ukusu.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)