MALE TAJNE Kako napraviti hrskave kokice s karamelom
Uživajte uz film i kokice.
Slatka verzija omiljenih grickalica je savršena!
Sastojci:
150 g kukuruza za kokice
100 g šećera
2 kašike putera
70 mililitara mleka
par kašika ulja
malo soli
Priprema:
U šerpu stavite par kapi ulja i dodajte kokice. Poklopite šerpu i na jačoj teperaturi stavite kukuruz i pustite da ispuca. Vodite računa da kokice ne zagore.
Nakon toga prebacite kokice u činiju. U tiganj dodajte šećer, stavite dvije kašike vode i kad šećer počne da se rumeni, dodajte puter. Kad se puter otopi, dodajte mlijeko i promiješajte ga, pa ga pustite desetak minuta uz povremeno miješanje. Za kraj dodajte malo soli, a gotovo kad dobijete žućkastu kremastu smjesu.
Prelijte preko kokica, promiješajte i sačekajte da se ohladi i užvajte.