MALE TAJNE Kako napraviti hrskave kokice s karamelom
Foto: Pexels

MALE TAJNE Kako napraviti hrskave kokice s karamelom

Uživajte uz film i kokice.

Slatka verzija omiljenih grickalica je savršena!

Sastojci:

150 g kukuruza za kokice

100 g šećera

2 kašike putera

70 mililitara mleka

par kašika ulja

malo soli

Priprema:

U šerpu stavite par kapi ulja i dodajte kokice. Poklopite šerpu i na jačoj teperaturi stavite kukuruz i pustite da ispuca. Vodite računa da kokice ne zagore.

Nakon toga prebacite kokice u činiju. U tiganj dodajte šećer, stavite dvije kašike vode i kad šećer počne da se rumeni, dodajte puter. Kad se puter otopi, dodajte mlijeko i promiješajte ga, pa ga pustite desetak minuta uz povremeno miješanje. Za kraj dodajte malo soli, a gotovo kad dobijete žućkastu kremastu smjesu.

Prelijte preko kokica, promiješajte i sačekajte da se ohladi i užvajte.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)