ZA LJUBITELJE LJUTOG Meksički fahitas, pažljivo dozirajte začine
Lako se priprema, sadrži miks raznovrsnog povrća i mesa - i sve to u tortilji.
Fahitas je omiljeno jelo Meksikanaca.
Lako se priprema, sadrži miks raznovrsnog povrća i mesa – i sve to u tortilji.
Sastojci:
500 g pilećeg filea
3 glavice crnog luka
2 zelene i 1 crvena paprika
3 mrkve
3 paradajza
200 g kukuruza šećerca
zelena salata
so, biber, začin od povrća, tabasco sos
kašičica karija (ili po ukusu)
pavlaka
ulje
pakovanje tortilja
Priprema:
Meso isjecite na tanke trake ili kockice, pa ga stavite u marinadu od ulja, karija i začina od povrća i ostavite da odstoji dok pripremate povrće.
Isjeckajte luk, papriku i šargarepu (na kockice ili na trake) i dinstajte na ulju. Kada povrće omekša, dodajte meso i još nekoliko minuta prodinstajte.
Paradajz oljuštite, isjecite ga na kockice i pomiješajte sa kukuruzom i dodajte u prethodno pripremljenu smjesu. Dinstati dok voda ne ispari. Začinite solju i biberom i na kraju dodajte tabasco sos (ukoliko ne volite ljuto, možete ga izostaviti).
Zagrijane tortilje sa obe strane premažite pavlakom, ravnomerno rasporedite pripremljenu smjesu, urolajte u fišek i poslužite, piše B92.