TRČIMO ZA SERGEJA Gradski menadžer podržao maratonca Nevena Tuševljaka u humanoj misiji (FOTO, VIDEO)
Foto: V.Ševčuk

TRČIMO ZA SERGEJA Gradski menadžer podržao maratonca Nevena Tuševljaka u humanoj misiji (FOTO, VIDEO)

Kilometri za Sergeja Stupara, koji je doživio saobraćajnu nesreću nakon koje je pao u komu.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević pridružio se danas humanitarcu i maratoncu Nevenu Tuševljaku iz Istočnog Sarajeva, koji je ovaj put, u svojoj humanoj misiji trčao za našeg sugrađanina, Sergeja Stupara, koji je doživio saobraćajnu nesreću nakon koje je pao u komu.

Gradski menadžer, koji je istrčao dionicu od pet kilometara i na taj način se prdiružio humanitarcu Nevenu u njegovom cilju, poručio je:

-Želim da čestitam Nevenu, koji nas je potakao da budemo humanim i solidarni, a svjesni smo da humanost nikada nije bila potrebnija nego danas. Naš sugrađanin Sergej Stupar je već tri mjeseca u komi, a pred njim je operacija već naredne godine u Zagrebu. To je jedna od storinu takvih, što znači da su potrebna značajna sredstva. Ono što je Neven uradio predstavlja veliki gest humanosti, koji svako od nas treba da podrži. Ja sam se pridružio Nevenu u trci zadnjih 5 kilometara i danas cijela Banja Luka zna za ovaj slučaj i ovo treba da bude glavna vijest. Podržite Nevena i njegovu akciju i kupite kilometre, a možete i da uplatite sredstva kao vid podrške na račun majke Svjetlane, jer svima nam je u cilju da se Sergej probudi – kazao je gradski menadžer.

Humanitarac i maratonac, Neven Tuševljak na trku dugu oko 200 kilometara uputio se 12. novembra iz svog rodnog grada, Istočnog Sarajeva, te će sav prikupljen novac prodajom kilometara usmjeriti u liječenje Banjalučkanina Sergeja Stupara.

Kako je Tuševljak poručio, ovo je još jedna prilika da svi zajedno pokažu humanost.

-Želim da se zavalim gospođi Svjetlani koja mi je pružila priliku da na ovaj način pomognem Sergeju, koja je vjerovala u mene i naravno svima onima koji su me podržali i koji će me podržati kupovinom mojih kilometara. Hvala i Bojanu Kresojeviću koji mi je pomnogao u posljednjih 5 kilometara, sve ovo je dokaz da Grad cijeni ovo što sam uradio. Ja sam odradio svoj dio posla, a sada je na građanima da prepoznaju moje djelo, da kupe kilometar koji košta simboličnih 20 KM – kazao je on, te istakao da svi koji žele da pomognu mogu to da učine uplatom na njegov žiro račun 5723660000392721 u MF banci.

Kresojevića i Tuševljaka na cilju kod Hrama Hrista Spasitelja dočekala je i Sergejeva majka, Svjetlana, koja je zahvalila svim dobrim ljudima na pomoći.

-Htjela bih da se zahvalim Gradskoj upravi, gradskom menadžeru, gradonačelniku i naravno Nevenu, koji me je kontaktirao i ponudio da trči za mog sina Sergeja. Radimo sve što je u našoj moći da probudimo moje dijete. Kao što je gradski menadžer rekao, idemo na operaciju u Zagreb, dosad su terapije bile izuzetno skupe, pa ja zbog toga ne znam šta može da nas sačeka sutra. Borim se za svoje dijete i ako treba, otići ću na kraj svijeta da se probudi – poručila je Svjetlana Stupar.

Podsjećamo, Banjalučanin Sergej Stupar je u komi nakon saobraćajne nesreće, a kakoje rekla njegova majka Svjetlana, njegovo stanje je nepromijenjeno, a liječenje izuzetno skupo.

Svi koji žele pomoći u liječenjeu dvadesetogodišnjeg Sergeja Stupara, to mogu učiniti uplatom na sljedeće brojeve žiro računa:

Uplate se vrše na ime Svjetlana Stupar, adresa: Dr Slavka Pišteljića br. 33 Slatina.

Rajfajzen banka: 1613000045479669

Devizni kod NLB Banke:

IBAN: BA 395620998165705225

SWIFT BIC: RAZBBA22

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)