ZDRAVIJA VERZIJA Hrskavi čips od tikvica
Bolji od običnog čipsa.
Zdrava grickalica koja se brzo pravi. Sezona je tikvica, a evo na koji način je možete pripremati da cijela porodica uživa.
Služite uz pavlaku ili kečap.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 100 grama brašna
- maslinovo ulje
- so, suvi začin, origano
Priprema:
Mlade tikvice ne morate da ljuštite, a ako se kupili nešto starije onda ih obavezno oljuštite, pa isjecite na tanke kriške, posolite i ostavite najmanje pola sata da puste vodu.
U čistu veliku kesu za zamrzivač sipati brašno, so, po želji suvi začin i origano, pa ubaciti iseckane kolutiće tikvica i zavezati čvor. Potom dobro protresti kesu kako bi vlažne tikvice pokupile začine.
Zagrijati ulje u dubljem tiganju, a pored staviti šerpicu hladne vode. Umakati kolutić po kolutić ― najprije u vodu, pa malo pustiti da se ocijedi voda, pa umočiti u ulje i pržiti vrlo kratko. Ulje ne bi trebalo da prska više nego prilikom običnog pohovanja, ali imajte pri ruci poklopac tiganja, prenosi super žena.