Tiramisu espreso kao poslastica i kafa
Foto: Instagram

Tiramisu espreso kao poslastica i kafa

Recept je predviđen za dvije osobe

Brzo i jednostavno se pravi! Za samo 10 minuta ispijaćete jedinstveno piće u udobnosti vlastite fotelje.

Dok uživate u kremastom prelivu, okus espresa dodaje mu izvrsnu ravnotežu. Čarolija se događa u centralnom dijelu gdje se susreću krema i espreso dok se okusi isprepliću.

Recept je predviđen za dvije osobe, a možete ga napraviti samo za sebe i polovinu maskarpone kreme spremiti u frižider do 3 dana. Uživajte!

Sastojci:

Maskarpone krema:

– čvrsto tučeno vrhnje

– maskarpone

– javorov sirup

– ekstrakt vanilije

– morska so

Ostalo:

– kocke leda

– vrući espreso

– nezaslađeni kakao prah

– piškote

Priprema:

Napravite maskarpone kremu.

Dodajte čvrsto vrhnje za šlag u zdjelu i umutite.

Dodajte maskarpone, javorov sirup, ekstrakt vanilije i morsku so i miksajte dok smjesa ne postane kremasta.

Napravite late.

Dodajte leda u dvije čaše.

Podijelite espreso u čaše.

Svaku prelijte polovinom maskarpone kreme.

Za ukrašavanje dodajte kakao prah i prosijte ga na vrh latea.

U svaku šoljicu stavite jednu piškotu, prenosi “Journal”.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)