Za NAJUKUSNIJE SARME dodajte ovo u mljeveno meso
Foto: YT

Za NAJUKUSNIJE SARME dodajte ovo u mljeveno meso

Možda ste do sada čuli mnogo savjeta, ali ovaj je zlata vrijedan.

Recepata za sarmu ima pregršt na internetu a mi vam sada otkrivamo tajni sastojak koji se dodaje u meso.

U pitanju je svinjska mast.

Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim tim i jela od mljevenog mesa će biti mnogo ljepša. Najbolje je ako koristite svježu mast.

Ako se pitate šta je to, evo i objašnjenja. Svježu svinjsku mast skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti i odvajate u kese.

Čuvate u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mljeveno meso, ali prije dodavanja u smjesu ona se prvo samelje. Ako nemate svježu mast, slobodno koristite i kupovnu, kao što je ona za kuvanje.

Ako imate mogućnost da je kuvate na šporetu na drva, budite sigurni da će biti ista kao ona u kojoj ste uživali kada ju je baka pripremala.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)