Vaskršnji pereci za najveći praznik
Foto: Pexels

Vaskršnji pereci za najveći praznik

Ukoliko još niste pripremali perece, isprobajte ovaj recept.

Vaskršnja trpeza podrazumijeva i ove peretke…

Sastojci:

20 jaja

2kg oštrog brašna

2 praška za pecivo

2dl ulja

1dl kisele vode

9 kašika šećera

malo soli

Priprema:

Odvojiti žumanca od bjelanjaka. Žumanjke umutiti sa šećerom dodati umućen snijeg od bjelanjaka.Dodati ulje,kiselu vodu,prašak za pecivo,malo soli i postepeno brašno.

Umjesiti glatko tijesto.

Kad ste umjesili tijesto protjerati 3 puta kroz mašinu za meso. Oblikovati peretke malo ih odozgo zarezati makazama pa ih kuvati. Kuvati dok sami ne isplivaju na površinu.

Dobro ih ohladiti pa ih peći u zagrijanoj rerni dok ne porumene.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)